Από μικρό παιδί, η Άμμα βίωσε από πρώτο χέρι τις τεράστιες κοινωνικές ανισότητες και προσπάθησε να ανακαλύψει το νόημα της δυστυχίας. Η αναζήτησή της κατέληξε στην απόφασή της να αφιερώσει τη ζωή της στην ανθρωπότητα, χαρίζοντας αγάπη σε όσο περισσότερους ανθρώπους μπορούσε.

Η Άμμα σήμερα είναι μια πνευματική ηγέτιδα με τεράστιο ανθρωπιστικό έργο, η οποία υπηρετεί ακούραστα εδώ και δεκαετίες την ανθρωπότητα, χαρίζοντας σοφία, δύναμη και έμπνευση. Χάρη στις εξαιρετικές της πράξεις αγάπης και αυτοθυσίας, η Άμμα έχει αγγίξει τις καρδιές εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο και έχει εμπνεύσει χιλιάδες εθελοντές να την ακολουθήσουν στο μονοπάτι της ανιδιοτελούς υπηρεσίας.

Η μητρική αγκαλιά που προσφέρει έγινε ο καταλύτης και το σύμβολο για την ανάπτυξη ενός συνεχώς διευρυνόμενου δικτύου ανθρωπιστικών δραστηριοτήτων, που είναι γνωστό ως Embracing the World (Αγκαλιάζοντας τον Κόσμο). Δεδομένου ότι το μεγαλύτερο μέρος των δράσεών του υλοποιείται από εθελοντές, με μηδενικό διοικητικό κόστος σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, το Embracing the World είναι σε θέση να κάνει πολλά με λίγους πόρους. Σκοπός των δραστηριοτήτων του Embracing the World είναι η ανακούφιση των φτωχών συνανθρώπων μας, μέσω της κάλυψης των πέντε βασικών αναγκών τους: – τροφή, στέγη, ιατρική περίθαλψη, εκπαίδευση και εξασφάλιση μέσων βιοπορισμού. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην κάλυψη των παραπάνω αναγκών για τα θύματα μεγάλων φυσικών καταστροφών. Περισσότερες πληροφορίες στο http://www.embracingtheworld.org

Τα κέντρα του Embracing the World στην Ινδία και σε πολλές χώρες του κόσμου  δέχονται τους άπορους και τους προσφέρουν ζεστό φαγητό. Κατ’ αυτό τον τρόπο, οι εθελοντές γνωρίζουν τους ανθρώπους και τα προβλήματά τους. Όσοι έχουν ιδιαίτερες ανάγκες, λαμβάνουν οικονομικά βοηθήματα, ιατρική φροντίδα, στέγαση, εκπαίδευση κλπ.
Για το Embracing the World η στέγαση δεν περιορίζεται σε μια απλή κατοικία. Εκτός από την κατασκευή σπιτιών, οι εθελοντές δημιουργούν ολόκληρες κοινότητες, με κοινόχρηστους χώρους, δρόμους, ηλεκτροδότηση, πηγάδια, αποχετευτικό σύστημα και καθαρό πόσιμο νερό. Επιπλέον, τα ορφανοτροφεία του Embracing the World στελεχώνονται από αφοσιωμένους εθελοντές, που προσπαθούν να ενισχύσουν την αυτοπεποίθηση και την εσωτερική δύναμη των παιδιών και να τα ενθαρρύνουν να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους.
Το πανεπιστημιακό νοσοκομείο AIMS του Embracing the World παρέχει εξειδικευμένη ιατρική φροντίδα, με τη χρήση τεχνολογίας αιχμής, σε ασθενείς από τα χαμηλότερα εισοδηματικά στρώματα, που διαφορετικά δεν θα μπορούσαν να νοσηλευθούν πουθενά αλλού. Από τότε που άρχισε τη λειτουργία του το 1998, το νοσοκομείο AIMS (που βρίσκεται στην πόλη Κοτσί της Κέραλα), έχει προσφέρει δωρεάν εξειδικευμένες ιατρικές υπηρεσίες, με κόστος που υπερβαίνει τα 70 εκατομμύρια δολάρια, σε περισσότερους από τρία εκατομμύρια ασθενείς. Το AIMS παρέχει τις υπηρεσίες του σε μια ειρηνική ατμόσφαιρα με βάση την αρχή της συμπόνιας, και αναγνωρίζεται ως ένα από τα καλύτερα νοσοκομεία στη νότια Ασία. Το AIMS έχει εντάξει στο δυναμικό του μια αφοσιωμένη ομάδα ιατρικού προσωπικού, υψηλής κατάρτισης και εξειδίκευσης, από όλο τον κόσμο. Έχει δυναμικότητα 1.300 κλινών και περιλαμβάνει 43 τμήματα διαφόρων ειδικοτήτων.
Η Άμμα είναι προσηλωμένη στο στόχο της δημιουργίας ενός εκπαιδευτικού συστήματος βασισμένου σε πνευματικές αξίες, το οποίο θα παρέχει ίσες ευκαιρίες σε όλους. Για την επίτευξή του στόχου αυτού, το Embracing the World, μαζί με την μητρική οργάνωση Mata Amritanandamayi Math, έχουν ιδρύσει περισσότερα από 75 εκπαιδευτικά ιδρύματα, στα οποία φοιτούν περισσότεροι από 100.000 σπουδαστές σε όλη την Ινδία.
Από το 1989 το Embracing the World παρέχει προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης σε γυναίκες. Μετά το τσουνάμι του 2004 στον Ινδικό Ωκεανό, οι προσπάθειές επικεντρώθηκαν στον τομέα αυτό, καθώς έρευνες έχουν δείξει ότι η επαγγελματική κατάρτιση των γυναικών και η οικονομική τους ανεξαρτησία, είναι από τα αποτελεσματικότερα μέσα για τη μείωση της φτώχειας σε ολόκληρες τις κοινότητες όπου ζουν.
Η συμπόνια και το ενδιαφέρον της Άμμα για τα θύματα των φυσικών καταστροφών, είναι τόσο πλήρης που αγγίζει κάθε τομέα της ζωής τους: όχι μόνο για να καλύψει τις υλικές και συναισθηματικές τους ανάγκες, αλλά και για να εξασφαλίσει το μέλλον τους. Η μακροχρόνια υποστήριξή στους επιζώντες φυσικών καταστροφών, έχει βοηθήσει χιλιάδες ανθρώπους να περάσουν μια από τις δυσκολότερες φάσεις της ζωής τους, και τους δίνει τη δυνατότητα να ατενίζουν με αισιοδοξία ένα φωτεινό και ελπιδοφόρο μέλλον.
Επιπλέον, το Embracing the World δραστηριοποιείται στους τομείς της προστασίας του περιβάλλοντος και της βιώσιμης ανάπτυξης, ώστε να συμβάλλει στην διατήρηση της ευαίσθητης ισορροπίας του πλανήτη μας. Η Άμμα έχει επισημάνει, ότι στο μακρινό παρελθόν δεν υπήρχε κάποια ιδιαίτερη ανάγκη για την προστασία του περιβάλλοντος, γιατί η ανθρωπότητα θεωρούσε τη φύση ως εκδήλωση του Θεού και μεταχειριζόταν τον φυσικό κόσμο με ευλάβεια και σεβασμό. Στον σημερινό κόσμος, όμως, είναι αναμφίβολα μια αναγκαιότητα. Οι προσπάθειές του Embracing the World για την προστασία του περιβάλλοντος βασίζονται στην ιδέα ότι η φροντίδα της φύσης, όχι μόνο ωφελεί την ανθρωπότητα, αλλά αποτελεί και καθήκον μας.

Κατεβάστε την μπροσούρα του Embracing the World στα ελληνικά, για να ενημερωθείτε λεπτομερώς για το ανθρωπιστικό έργο της Άμμα

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΔΩ

Newsletter

Εγγραφείτε και ενημερωθείτε για τα νέα και τους διαλογισμούς