Μήνυμα από την Άμμα σχετικά με τον ιό COVID-19

«Παιδιά μου, καθώς ο κορονοϊός μεταδίδεται σε ολοένα και περισσότερες χώρες, άνθρωποι απ’ όλο τον κόσμο βιώνουν πολύ φόβο, άγχος και σύγχυση. Όλοι οφείλουμε να προσευχηθούμε και να εργαστούμε μαζί για να ξεπεράσουμε αυτή την κατάσταση, στη δύσκολη εποχή που ζούμε.

Το άσραμ έχει λάβει εντολή από την κυβέρνηση και το Υπουργείο Υγείας να εφαρμόσει συγκεκριμένα προληπτικά μέτρα. Όλοι πρέπει να καταλάβουν τη σοβαρότητα της κατάστασης και να συνεργαστούν. Οποιαδήποτε απροσεξία από μέρους μας θα μπορούσε να έχει καταστροφικές συνέπειες, γι’ αυτό η Άμμα ελπίζει ότι όλοι εσείς θα δείξετε κατανόηση.

Η Άμμα δεν φοβάται τίποτα, ούτε και τον θάνατο. Η μόνη επιθυμία μου είναι να αγκαλιάζω τους ανθρώπους, προσφέροντάς τους ανακούφιση όταν είναι απελπισμένοι, ακόμα κι όταν παίρνω την τελευταία μου αναπνοή. Τα τελευταία 45 χρόνια, η Άμμα δεν έχει ακυρώσει ούτε ένα πρόγραμμα λόγω αρρώστιας, φόβου, φυσικής καταστροφής ή επιδημίας. Εντούτοις, η Άμμα έχει την ευθύνη να υπακούει στις οδηγίες των αρχών, τη στιγμή που όλος ο κόσμος έχει κατακλυστεί από το φόβο αυτής της πανδημίας.

Η πνευματικότητα και η Βεδάντα μας διδάσκουν να μην φεύγουμε μακριά από τις δύσκολες καταστάσεις στη ζωή, αλλά να τις αντιμετωπίζουμε με θάρρος. Πώς, όμως, το εφαρμόζουμε αυτό στην τρέχουσα κατάσταση; Είναι σαν ένας τρομοκράτης να περιμένει έξω από το σπίτι μας. Τη στιγμή που ανοίγουμε την πόρτα και βγαίνουμε, παραμονεύει για να επιτεθεί. Τέτοια είναι η κατάσταση με αυτό τον ιό. Γι’ αυτό, δεν έχουμε πολλές επιλογές, μπορούμε μόνο να λάβουμε τις απαραίτητες προφυλάξεις και να προσευχηθούμε για τη Θεία Χάρη.

Όσοι έρχονται στην Ινδία από το εξωτερικό, όσοι φεύγουν από την Ινδία, εκείνοι που ταξιδεύουν γενικά πρέπει να τηρούν τις οδηγίες και να είναι πολύ προσεκτικοί. Αν ένας από τους εκατοντάδες ανθρώπους που ταξιδεύουν σ’ ένα αεροπλάνο έχει τον ιό, μπορεί να τον μεταδώσει στους άλλους. Γι’ αυτό να είστε πολύ προσεκτικοί όταν ταξιδεύετε.

Οι εγωιστικές πράξεις του ανθρώπου σε βάρος της φύσης τώρα γυρνούν πίσω σε αυτόν με τη μορφή τέτοιων επιδημιών. Το 2002, η Άμμα προειδοποίησε για τη πιθανότητα να συμβούν τέτοιες τραγωδίες και φυσικές καταστροφές. Τότε, ξεκίνησε την καθημερινή απαγγελία του μάντρα «Ομ Λοκά Σαμαστά Σουκινό Μπαβαντού» (Είθε όλα τα όντα, σε όλους τους κόσμους, να είναι ευτυχισμένα), στο άσραμ και στις περιοδείες της, ενθαρρύνοντας τα παιδιά της σε όλο τον κόσμο να το απαγγέλλουν επίσης καθημερινά. Πριν από δύο χρόνια, ξεκινήσαμε τον «Διαλογισμό με τα Λευκά Άνθη» για την παγκόσμια ειρήνη, γιατί η Άμμα διαισθάνθηκε ότι κάποιες δύσκολες καταστάσεις θα εμφανίζονταν το 2020.

Ας απευθύνουμε λοιπόν στο Θεό προσευχές από τις καρδιές μας ζητώντας τη χάρη Του, ενώ ταυτόχρονα κάνουμε από την πλευρά μας ό,τι είναι απαραίτητο. Είθε, με τον τρόπο αυτό, να ανταπεξέλθουμε στις δύσκολες καταστάσεις που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα. Είθε, με τη Θεία Χάρη, η επιδημία να εξαλειφθεί σύντομα.»