Βιβλία

Μάτα Αρμιτάνανταμαΐ – Η Βιογραφία της

Το βιβλίο αυτό αφηγείται με γλαφυρότητα το κουράγιο και την υπέρμετρη αφοσίωση της Άμμα στο Θεό, απέναντι στις επιθέσεις των συγγενών της που αδυνατούσαν να την καταλάβουν, αλλά και των πολυάριθμων εχθρών της, οι οποίοι φοβόντουσαν τη δύναμη της Αγάπης της που δεν γνώριζε όρια. Από την παιδική της ηλικία ήδη, η Άμμα ήταν προικισμένη με απεριόριστη αγάπη προς το Θεό και αφοσιώθηκε ολοκληρωτικά στην αναζήτησή Του, ακόμα και χωρίς την καθοδήγηση κάποιου πνευματικού Δασκάλου. Καθώς η οικογένεια της τη μεταχειριζόταν ως υπηρέτρια, η Άμμα συνέχισε να παίζει αυτό το ρόλο, μέχρις ότου η ολοκληρωτική απορρόφησή της στην ευδαιμονία της Θεϊκής πραγμάτωσης, κατέστησε αδύνατη την εκτέλεση των ατέλειωτων οικιακών καθηκόντων της. Περνούσε τότε όλο το χρόνο της διαλογιζόμενη, τραγουδώντας λατρευτικούς ύμνους, ή χορεύοντας σε έκσταση πλήρως απορροφημένη στη Θεϊκή συνειδητότητα. Με το πλήρωμα του χρόνου, ειλικρινείς πνευματικοί αναζητητές προσέτρεξαν κοντά της, στο απομακρυσμένο χωριό όπου ζούσε στη νότια Ινδία και με τη καθοδήγησή της βρήκαν τη δύναμη να προχωρήσουν στο πνευματικό μονοπάτι. Εκατομμύρια άνθρωποι σ’ όλο τον κόσμο βιώνουν την δίχως όρους αγάπη της και βρίσκουν στην παρουσία της ανακούφιση από τα προβλήματά τους.
Τιμή: € 10

Από την Καρδιά της Άμμα

Το βιβλίο αυτό, είναι μια συλλογή των απαντήσεων που έδωσε η Άμμα σε ερωτήσεις, που έγιναν κατά τη διάρκεια προγραμμάτων Της στη Δύση, από το 1999 και μετά. Κάποιες από τις ερωτήσεις τέθηκαν στην Άμμα στο πλαίσιο συνεντεύξεων, οι περισσότερες όμως έγιναν κατά τη διάρκεια του ντάρσαν, από εκείνους που κάθονταν δίπλα Της ή αναπαύονταν στην αγκαλιά Της. Η Άμμα, καλύπτει με τις απαντήσεις Της, ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, όπως η φύση της γέννησης και του θανάτου, οι ανθρώπινες σχέσεις, ο πόλεμος και η ειρήνη, η πνευματική άσκηση, φιλοσοφικά ζητήματα και άλλα πολλά. Ανεξάρτητα από το περιεχόμενο κάθε ερώτησης, η Άμμα απαντά με τον δικό Της, απαράμιλλο, γήινο τρόπο, διαποτισμένο πλήρως από τη μητρική αγάπη και τη σοφία ενός αληθινού πνευματικού Διδασκάλου, παρουσιάζοντας τις πιο εσωτερικές πνευματικές αλήθειες με τρόπο τόσο απλό, που ακόμα κι ένα παιδί μπορεί να καταλάβει.
Τιμή: € 10

Το Αιώνιο Μονοπάτι

Η πνευματική αναζήτηση παρομοιάζεται συχνά με δρόμο, ή μονοπάτι. Από πού όμως πραγματικά αρχίζει και πού τελειώνει το μονοπάτι αυτό; Πού μας οδηγεί; Επιπλέον, ποιος είναι εκείνος που το καθορίζει; Είναι άραγε ο ίδιος ο αναζητητής που το χαράζει, όπως ο εξερευνητής που ανοίγει ένα μονοπάτι μες τη ζούγκλα με την ματσέτα του; Ή, αντίθετα, το χαράζουν για μας οι δάσκαλοι του παρελθόντος; Υπάρχουν πολλά διαφορετικά μονοπάτια, ή είναι μονάχα ένα; Στο «Αιώνιο Μονοπάτι, ένας οδηγός για κάθε στάδιο της πνευματικής εξέλιξης», ο σουάμι Ραμακρισνανάντα Πουρί ρίχνει φως στο πνευματικό μονοπάτι, όπως αυτό παρουσιάζεται στις ιερές γραφές της Ινδίας. Μας δείχνει ότι η διδασκαλία που περιέχεται στις γραφές αυτές είναι ακριβώς η ίδια με εκείνη της Σρι Μάτα Αμριτάνανταμαΐ Ντέβι (Άμμα), της πνευματικής Δασκάλας που είναι παγκοσμίως γνωστή για το τεράστιο φιλανθρωπικό της έργο. Βασιζόμενος στην τριακονταετή εμπειρία του ως μαθητής της Άμμα, ο σουάμι Ραμακρισνανάντα περιγράφει, με το χιούμορ που τον χαρακτηρίζει και με τρόπο απλό και σαφή, τα διαφορετικά στάδια της πνευματικής πορείας του ανθρώπου από την αρχή ως το τέλος.
Τιμή: € 10

Οδήγησέ μας στο Φως

Το βιβλίο αυτό είναι μια συλλογή διδασκαλιών της Άμμα σε μορφή ερωτήσεων και απαντήσεων. Κάθε λέξη της Άμμα σκορπά το φως της γνώσης και απομακρύνει τα πέπλα της άγνοιας και της σύγχυσης από το νου των συνομιλητών της. Οι απαντήσεις της Άμμα πηγάζουν από την πνευματική της δύναμη και την τεράστια εμπειρία της από τα εκατομμύρια των ανθρώπων που έχει αγκαλιάσει και παρηγορήσει τις τελευταίες δεκαετίες.
Τιμή: € 10

Το Μάτι της Σοφίας

Με χαρακτηριστική οξυδέρκεια, ζωντανά παραδείγματα και τη βαθιά σοφία που αντλεί από τα τριανταπέντε και πλέον χρόνια που έχει περάσει κοντά στην Άμμα, ως στενός μαθητής της, ο Σουάμι Ραμακρισνανάντα εξετάζει τη διαφορά ανάμεσα στην αντίληψη που έχουμε εμείς, οι κοινοί άνθρωποι, για τον κόσμο και την αντίληψη που έχουν οι αληθινοί πνευματικοί Δάσκαλοι. Στο τέλος, αρχίζουμε να καταλαβαίνουμε την ενότητα που κρύβεται πίσω από την οπτική γωνία της Άμμα για τον κόσμο, καθώς και ότι αυτή η ενότητα είναι η πεμπτουσία της πνευματικότητας. Είναι μια θεώρηση του κόσμου που η Άμμα θέλει να αποκτήσουμε κι εμείς, γιατί γνωρίζει ότι η αντίληψη αυτής της πραγματικότητας είναι το μόνο πράγμα που θα μας χαρίσει ειρήνη, στο επίπεδο του ατόμου αλλά και της κοινωνίας ως σύνολο.
Τιμή: € 10

Για τα παιδιά μου

Συλλογή από διδασκαλίες της Άμμα κατηγοριοποιημένες σε διάφορα θέματα από τον στενό μαθητής της σουάμι Ραμακρισνανάντα. Η σοφία της Άμμα ρίχνει φως με απλά και κατανοητά λόγια σε βασικές πτυχές της πνευματικής ζωής όπως ο διαλογισμός, η αυτοπειθαρχία, η ταπεινότητα, ο ρόλος του πνευματικού Δασκάλου, η πνευματική άσκηση, η σχέση του ανθρώπου με τη Φύση και άλλα πολλά.
Τιμή: € 5

Μαζί με την Άμμα

Το βιβλίο αυτό είναι μια συλλογή από ρητά, μια προσφορά στην Άμμα, της οποίας η αγάπη και η συμπόνια αγγίζουν τα κλειστά μπουμπούκια της καρδιάς μας, κάνοντάς τα ν’ ανθίσουν σαν όμορφα κι ευωδιαστά λουλούδια στην υπηρεσία της.
Τιμή: € 5

Τα πάντα βρίσκονται μέσα σας

Η Άμμα ενσαρκώνει τα ιδανικά της αγάπης, της αλήθειας, της αυταπάρνησης και της αυτοθυσίας στην πιο αγνή μορφή τους. Δεν αρκείται απλά στο να διδάσκει, αλλά εφαρμόζει τις διδασκαλίες της στην πράξη, κάθε δευτερόλεπτο, κάθε μέρα της ζωής της. Όντας η ίδια εδραιωμένη στην πληρότητα, προσφέρει τα πάντα. Γι’ αυτό, μπορούμε να αισθανθούμε το Θείο στην παρουσία της. Σ’ εκείνους που έχουν την τάση να κλείνονται στον εαυτό τους ή στο στενό τους περιβάλλον, η Άμμα δείχνει το δρόμο του ανοίγματος της καρδιάς και της ανιδιοτελούς προσφοράς. Διδάσκει το μονοπάτι της ενότητας και της απεριόριστης συμπόνιας. Το βιβλίο αυτό περιλαμβάνει μια διδασκαλία της Άμμα για κάθε μέρα του χρόνου, μια πραγματική συλλογή από τα μαργαριτάρια σοφίας της Άμμα.
Τιμή: € 10

Μπορείτε να παραγγείλετε τα βιβλία μας με email στο [email protected] και θα σας τα στείλουμε με αντικαταβολή στη διεύθυνσή σας.