Ανθρωπιστικό Έργο

Άμμα: Μια ζωή αφιερωμένη στην υπηρεσία

Από μικρό παιδί, η Άμμα βίωσε από πρώτο χέρι τις τεράστιες κοινωνικές ανισότητες και προσπάθησε να ανακαλύψει το νόημα της δυστυχίας. Η αναζήτησή της κατέληξε στην απόφασή της να αφιερώσει τη ζωή της στην ανθρωπότητα, χαρίζοντας αγάπη σε όσο περισσότερους ανθρώπους μπορούσε.

Η μητρική αγκαλιά που προσφέρει έγινε ο καταλύτης και το σύμβολο για την ανάπτυξη ενός συνεχώς διευρυνόμενου δικτύου ανθρωπιστικών δραστηριοτήτων, που είναι γνωστό ως Embracing the World (Αγκαλιάζοντας τον Κόσμο). Δεδομένου ότι το μεγαλύτερο μέρος των δράσεών του υλοποιείται από εθελοντές, με μηδενικό διοικητικό κόστος σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, το Embracing the World είναι σε θέση να κάνει πολλά με λίγους πόρους.

Σκοπός των δραστηριοτήτων του Embracing the World είναι η ανακούφιση των φτωχών συνανθρώπων μας, μέσω της κάλυψης των πέντε βασικών αναγκών τους: – τροφή, στέγη, ιατρική περίθαλψη, εκπαίδευση και εξασφάλιση μέσων βιοπορισμού. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην κάλυψη των παραπάνω αναγκών για τα θύματα μεγάλων φυσικών καταστροφών.

Καταπολέμηση της πείνας

Τα κέντρα του Embracing the World στην Ινδία και σε πολλές χώρες του κόσμου δέχονται τους άπορους και τους προσφέρουν ζεστό φαγητό. Κατ’ αυτό τον τρόπο, οι εθελοντές γνωρίζουν τους ανθρώπους και τα προβλήματά τους. Όσοι έχουν ιδιαίτερες ανάγκες, λαμβάνουν οικονομικά βοηθήματα, ιατρική φροντίδα, στέγαση, εκπαίδευση κλπ.

Στέγαση οικογενειών & φροντίδα ορφανών

Τα κέντρα του Embracing the World στην Ινδία και σε πολλές χώρες του κόσμου δέχονται τους άπορους και τους προσφέρουν ζεστό φαγητό. Κατ’ αυτό τον τρόπο, οι εθελοντές γνωρίζουν τους ανθρώπους και τα προβλήματά τους. Όσοι έχουν ιδιαίτερες ανάγκες, λαμβάνουν οικονομικά βοηθήματα, ιατρική φροντίδα, στέγαση, εκπαίδευση κλπ.

Ιατρική περίθαλψη

Το πανεπιστημιακό νοσοκομείο AIMS του Embracing the World παρέχει εξειδικευμένη ιατρική φροντίδα, με τη χρήση τεχνολογίας αιχμής, σε ασθενείς από τα χαμηλότερα εισοδηματικά στρώματα, που διαφορετικά δεν θα μπορούσαν να νοσηλευθούν πουθενά αλλού. Από τότε που άρχισε τη λειτουργία του το 1998, το νοσοκομείο AIMS (που βρίσκεται στην πόλη Κοτσί της Κέραλα), έχει προσφέρει δωρεάν εξειδικευμένες ιατρικές υπηρεσίες, με κόστος που υπερβαίνει τα 70 εκατομμύρια δολάρια, σε περισσότερους από τρία εκατομμύρια ασθενείς.

Εκπαίδευση για όλους

Η Άμμα είναι προσηλωμένη στο στόχο της δημιουργίας ενός εκπαιδευτικού συστήματος βασισμένου σε πνευματικές αξίες, το οποίο θα παρέχει ίσες ευκαιρίες σε όλους. Για την επίτευξή του στόχου αυτού, το Embracing the World, μαζί με την μητρική οργάνωση Mata Amritanandamayi Math, έχουν ιδρύσει περισσότερα από 75 εκπαιδευτικά ιδρύματα, στα οποία φοιτούν περισσότεροι από 100.000 σπουδαστές σε όλη την Ινδία.

Φυσικές καταστροφές

Η συμπόνια και το ενδιαφέρον της Άμμα για τα θύματα των φυσικών καταστροφών, είναι τόσο πλήρης που αγγίζει κάθε τομέα της ζωής τους: όχι μόνο για να καλύψει τις υλικές και συναισθηματικές τους ανάγκες, αλλά και για να εξασφαλίσει το μέλλον τους. Η μακροχρόνια υποστήριξή στους επιζώντες φυσικών καταστροφών, έχει βοηθήσει χιλιάδες ανθρώπους να περάσουν μια από τις δυσκολότερες φάσεις της ζωής τους, και τους δίνει τη δυνατότητα να ατενίζουν με αισιοδοξία ένα φωτεινό και ελπιδοφόρο μέλλον.

Μέσα βιοπορισμού & κατάρτιση γυναικών

Από το 1989 το Embracing the World παρέχει προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης σε γυναίκες. Μετά το τσουνάμι του 2004 στον Ινδικό Ωκεανό, οι προσπάθειές επικεντρώθηκαν στον τομέα αυτό, καθώς έρευνες έχουν δείξει ότι η επαγγελματική κατάρτιση των γυναικών και η οικονομική τους ανεξαρτησία, είναι από τα αποτελεσματικότερα μέσα για τη μείωση της φτώχειας σε ολόκληρες τις κοινότητες όπου ζουν.

Προστασία του περιβάλλοντος

Επιπλέον, το Embracing the World δραστηριοποιείται στους τομείς της προστασίας του περιβάλλοντος και της βιώσιμης ανάπτυξης, ώστε να συμβάλλει στην διατήρηση της ευαίσθητης ισορροπίας του πλανήτη μας. Η Άμμα έχει επισημάνει, ότι στο μακρινό παρελθόν δεν υπήρχε κάποια ιδιαίτερη ανάγκη για την προστασία του περιβάλλοντος, γιατί η ανθρωπότητα θεωρούσε τη φύση ως εκδήλωση του Θεού και μεταχειριζόταν τον φυσικό κόσμο με ευλάβεια και σεβασμό. Στον σημερινό κόσμο, όμως, είναι αναμφίβολα μια αναγκαιότητα.

Κατεβάστε εδώ την μπροσούρα του Embracing the World στα ελληνικά, για να ενημερωθείτε λεπτομερώς για το ανθρωπιστικό έργο της Άμμα