Σειρά βίντεο Amrit Ganga, τρίτη περίοδος

Κυκλοφόρησε και η τρίτη περίοδος της δημοφιλούς σειράς Amrit Ganga, που περιλαμβάνει βίντεο με διδασκαλίες της Άμμα, μπάτζανς (πνευματικά τραγούδια) και όμορφες στιγμές από τις περιοδείες της σε όλο τον κόσμο. Τα βίντεο αυτά θα είναι διαθέσιμα στο YouTube και με Ελληνικούς υπότιτλους.

Οι υπότιτλοι στα Ελληνικά (αν δεν εμφανίζονται αυτόματα) ενεργοποιούνται πατώντας το [cc] στο τηλέφωνο και έπειτα τις τρεις τελίτσες για να επιλέξουμε την γλώσσα. Στον υπολογιστή πατάμε τις ρυθμίσεις και επιλέγουμε Ελληνικά.

Σε αυτήν εδώ τη σελίδα θα προσθέτουμε κάθε νέο επεισόδιο, που συνήθως κυκλοφορεί κάθε Κυριακή, μαζί με μια μικρή περίληψη.

Στο επεισόδιο αυτό η Άμμα λέει ότι οι θεϊκές ενσαρκώσεις, όπως ο Σρι Ράμα, κατεβαίνουν στο επίπεδο των κοινών ανθρώπων για να τους εμπνεύσουν και να τους δώσουν το παράδειγμα. Ο Θεός ενσαρκώνεται σε ανθρώπινο σώμα για να μεταμορφώσει την ανθρωπότητα σε θεότητα. Με αυτό τον τρόπο, ο Θεός μας διδάσκει πώς η ατομική ψυχή μπορεί να φτάσει στην τελειότητα. Στο επεισόδιο αυτό βλέπουμε επίσης σκηνές από την περιοδεία της Άμμα στη βόρεια Κεράλα.

Στο επεισόδιο αυτό η Άμμα λέει ότι, όταν συναντάμε εμπόδια στη ζωή μας, πρέπει να τα αντιμετωπίζουμε με θάρρος. Ποτέ δεν θα πρέπει να απελπιζόμαστε και να εγκαταλείπουμε την προσπάθεια. Λαμπρό είναι το παράδειγμα του Ράμα, στο έπος της Ραμαγιάνα, όταν έπρεπε να φύγει εξόριστος στο δάσος για πολλά χρόνια, παρόλο που ήταν ο νόμιμος διάδοχος του θρόνου του πατέρα του. Το μονοπάτι του Ράμα ήταν γεμάτο αγκάθια και πέτρες, αλλά παρόλα αυτά βγήκε νικητής παρά τις τεράστιες αντιξοότητες που αντιμετώπισε. Στο επεισόδιο αυτό βλέπουμε επίσης όμορφες σκηνές από το άσραμ του Αμριταπούρι και την καθημερινότητα της ζωής κοντά στην Άμμα.

Στο επεισόδιο αυτό η Άμμα λέει ότι η εξουσία στη μεγάλη πλειοψηφία των περιπτώσεων φουσκώνει τον εγωϊσμό των ανθρώπων. Πολλοί είναι εκείνοι που σχεδόν τρελαίνονται όταν διαθέτουν εξουσία. Φωτεινή εξαίρεση είναι η περίπτωση του Μπάρατα, στο αρχαίο έπος της Ραμαγιάνα. Όταν ο Ράμα του εμπιστεύτηκε το βασίλειο, εκείνος διατήρησε την ταπεινότητά του και η εξουσία δεν μόλυνε το νου του. Έτσι, ο Μπάρατα κυβέρνησε σωστά και παρείχε ευημερία και ειρήνη στους υπηκόους του.